Αναγνώστες

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ποια χιονοδρομικά κέντρα λειτουργούν

Ίδια περίπου είναι η κατάσταση που επικρατεί στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας. Σχεδόν όλα τα χιονοδρομικά κέντρα είναι ανοιχτά αλλά δεν υπάρχει η κατάλληλη ποσότητα χιονιού ώστε να λειτουργήσουν οι πίστες τους για χιονοδρομία.

Η τελευταία ενημέρωση της Παρασκευής

Όπως αναφέρει το xionodromika.gr, σε κανονική λειτουργία βρίσκεται το Χ.Κ. Καϊμάκτσαλαν με 40 εκ. χιόνι στην βάση και 1 μέτρο επάνω. ΠΡΟΧΟΣΗ: 5 χλμ. πριν από το χιονοδρομικό κέντρο είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Ανοιχτοί είναι όλοι οι αναβατήρες εκτός από έναν.

Ανοιχτό είναι και το Χ.Κ. Καρπενησίου με 5 εκ. φρέσκο χιόνι και με τους αναβατήρες Θησέας και Άνεμος 2 και το συνολικό ύψος χιονιού να φτάνει γύρω στους 25 πόντους.

Το Χ.Κ. Παρνασσού είναι ανοιχτό για χιονοδρομία με όλους τους αναβατήρες στα Κελάρια με 10εκ. φρέσκο χιόνι. Όλοι οι δρόμοι προς το χιονοδρομικό κέντρο είναι ανοιχτοί.

Σε λειτουργία είναι το Χ.Κ. Βασιλίτσας με τους αναβατήρες Ελιμεία, Φίλιππο, Μ. Αλέξανδρο και Baby Lift, το Χ.Κ. Πισοδερίου με ανοιχτό πάνω καρεκλάκι, το Baby Lift 1 & 2.

Σε λειτουργία είναι επίσης το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας με τον μικρό αναβατήρα.

Σε λειτουργία βρίσκεται το Χ.Κ. Μετσόβου με ανοιχτό το Baby Lift και τον διθέσιο αναβατήρα καθώς και το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια με τους αναβατήρες Σ2, Σ3, Σ4.

Ανοιχτό παραμένει το Χ.Κ. Φαλακρού αλλά χωρίς το απαραίτητο χιόνι για χιονοδρομία ενώ θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι και τα Θεοφάνεια. Σε λειτουργία η τετραθέσια καρέκλα και όλα τα σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου. Σε λειτουργία είναι το Χ.Κ. Σελίου για όλη την διάρκεια των εορτών με νέες μειωμένες τιμές χωρίς την απαραίτητη ποσότητα χιονιού για χιονοδρομία καθώς και το Χ.Κ. Περτουλίου μόνο για βόλτα καθώς και το Χ.Κ. Ελατοχωρίου με τον εναέριο αναβατήρα μόνο για βόλτα.

Κλειστό θα παραμείνει για όλη την χιονοδρομική σεζόν το Χ.Κ. Γεροντόβραχου ενώ δεν έχει ανοίξει ακόμα λόγω έλλειψης χιονιού το Χ.Κ. Βίτσι στην Καστοριά.

Με φρέσκο χιόνι υποδέχτηκε την νέα χρονιά και το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Σε λειτουργία βρίσκονται οι αναβατήρες: Αχιλλέας (Μόνο για μετάβαση στην Βαθειά Λάκκα και για βόλτα), Ηρακλής, Θέτις, Άρτεμις και Στύγα καθώς επίσης και το snowpark.

Σημείωση: Οι προβλέψεις γίνονται με βάση τις σημερινές καιρικές συνθήκες και το ύψος το χιονιού.

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Popular Posts

Sponsors