Ημερίδα ενημέρωσης για Κρητική Κουζίνα και Οίνο
Το «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας» στα πλαίσια του έργου: «ΓΕΥΣΙΣ ΤΟΥΡ: Κρήτη – Κύπρος Γαστρονομικός – Τουριστικός Προορισμός», του Προγράμματος Διασυνοριακής Συ-νεργασίας Ελλάδα – Κύπρος 2007-2013, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση Επιχειρηματιών για την Κρητική Κουζίνα και Οίνο», τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013, στις 17:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης (Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου).
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
17:30 : Προσέλευση - Εγγραφές
18:00: Χαιρετισμός από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Λιονή Μαρία
18:20: Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Κρήτης (Κρητική Κουζίνα και Σήμα Ποιότητας)
Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής, Κτηνοτροφίας, Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής
18:40: Προδιαγραφές και διαδικασίες πιστοποίησης του Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης
Ασπασία Σταυρουλάκη, Υπεύθυνη Προβολής Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης
19:00 : Προβολή των επιχειρήσεων σε social media και web
Μάνος Περακάκης, Καθηγητής Εφαρμογών, ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης
19:20: Τα κρητικά κρασιά στο μενού των εστιατορίων
Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης
19:40: Πλεονεκτήματα απ’ την χρήση του παρθένου ελαιολάδου στην εστίαση
Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης
20:00: Τα πλεονεκτήματα των μενού Κρητικής κουζίνας και οι νέες διατροφικές τάσεις
Γεωργία Πετράκη, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
20:30 Ερωτήσεις – Συζήτηση